I den rikt illustrerade Båven – insjö i förändring följer vi med konstnären och författaren Mats Gärling på upptäcksfärd över Båven, Sveriges sydligaste vildmarkssjö.

Köp hos våra lokala återförsäljare: bokhandeln i Gnesta, Akademibokhandeln (Kullbergs) i Nyköping, Maskincenter i Sparreholm, eller Sigridslunds café. Trevliga ställen, värda en omväg! Om du inte kan ta dig dit, köp i nätbokhandeln. Just nu billigast hos lilla h:ström i Umeå.

I text och bild skildras möten med mal, gjuse och lom – och minnen av excentriska grevar, nazistledare, konstnärer, miljökämpar, tålmodiga torpare och andra som bott runt sjön genom tiderna. Den vittförgrenade Båven är kort sagt ett eget litet universum, en outsinlig källa för upplevelser, utflykter och berättelser. Mats Gärlings bok är en initierad guide för fiskare, vandrare, paddlare, och skridskoåkare. Ja, alla som är intresserade av sjön Båven, en märkligt nog välbevarad hemlighet – endast sju mil från Stockholm.

Omslag Båven - insjö i förändring
Ny omarbetad upplaga. Text och bild: Mats Gärling.

Boken är rikt illustrerad med Mats Gärlings vackra akvareller och teckningar. Innehåller även kartor och praktiska upplysningar för besökare. Den nya upplagan är västentligt omarbetad och utökad, bland annat med flera historiska kartor och ny text.

Läs ett smakprov ur boken.